Yvré-l’Évêque

In de ochtend is het stil op de kermis en het weer is nog steeds erg goed, dus we ontbijten buiten in een “paradijselijke” omgeving. Quote van de campingbeheerder – aardige man die niet ophoudt zich te verontschuldigen voor het Pinksterlawaai.

Mooi, groen en rustig (meestal dan) is het er zeker. We komen ongetwijfeld terug als we nog eens naar Spanje of Portugal gaan.

Vanaf vandaag de terugreis. We hebben gepland om naar een camperplaats in de buurt van Limoges te gaan, maar gaande de rit wordt duidelijk dat een groot regen- en onweersgebied Frankrijk binnen trekt, op de hoogte van Limoges tot aan Tours. Omdat op 2e Pinksterdag de vrachtwagens niet de weg op mogen besluiten we om 2 etappes samen te nemen. We rijden circa 600 km naar Yvré-l’Évêque, voorstadje van Le Mans.

We hebben zo’n manoeuvre wel eerder gedaan en ook vandaag werkt het: vertrekken uit het gebied waar het (nog) mooi weer is (vandaag 24 C en zonnig), onder het slechtweer-systeem doorrijden (vandaag regen, hagel, onweer en wind bij 8-11 C) en aankomen aan de andere kant (vandaag 26 C en zonnig, geen wind). Erg bevredigend, ook al moet je even kilometers vreten.

De weersvoorspelling is dat we aan de goede kant van het slechte weer blijven tot in NL. Ons plan is om met een stop in Amiens in 2 dagen naar huis te rijden.