Moissac

Net als 5 jaar geleden toen we voor het eerst in Capvern waren gaan we eerst op zoek naar een bakker die we op dezelfde plaats terugvinden. Ook is het nog steeds een patisserie. We trakteren onszelf en maken nu zelf de foto.

De voorkeursroute van de navigatiesystemen naar Moissac gaat over Toulouse via autoroute. Wij rijden liever over het platteland. Erg plat is het hier overigens niet, de wegen en dorpen liggen op een soort richels, vrij smalle heuvelkammen, die zelf wel vrij vlak zijn. Alleen het wisselen van richel, en dat moet een paar keer, vraagt stevig dalen en klimmen.

Het weer en het landschap zijn vriendelijk.

In Moissac kunnen we weer buiten de poort staan. Ook het weer is zo goed als het al weken voorspeld is. ECHTER. Het is pinksterweekend, en dan blijkt het in Moissac 3 dagen (zaterdag t/m maandag) feest te zijn. Traditionele feesten rond de “Marins de Moissac”, afstammelingen van de loodsen van de Tarn als we het goed begrijpen, maar ook een “moderne” kermis met akelig veel lawaai van attracties en vooral van degenen die maximaal elektronisch versterkt menen hun klanten naar binnen te moeten schreeuwen. En ‘s avonds is er disco met net zo versterkt DJ en rapper geweld.

Aan de ene kant staat de kermis…

En aan de andere kant van de rivier staan wij, er recht tegenover…

We aarzelen of we nog een dag zullen blijven zoals we van plan waren.