Capvern

Verbazend hoe betrouwbaar de weersvoorspellingen in onze apps soms (!) zijn. Al dagen wordt verwacht dat het weer aan de Spaanse kant van de Pyreneeën omslaat terwijl het aan de Franse kant verbetert. Vandaag komt het uit.

We vertrekken met somber weer uit Zaragoza richting Frankrijk via de Bielsatunnel. Het is een route waarvan we het deel voor en na de tunnel vaker hebben gereden. We kiezen nu voor het eerste deel om langs Huesca te gaan. Daar blijkt de Autovia A23 verder gevorderd dan de kaart aangeeft, we zijn snel een eind op streek. Bij Sabiñánigo maken we een soort van oversteek door het dal van de Rio Ara naar de A-138 bij Aínsa. Vanaf daar is het bekende weg inmiddels.

Het stuk langs de Ara is heel mooi met heel veel verschillende kleuren groen want het is hier nog vroeg in het voorjaar zo lijkt het.

Voor de foto’s treffen we droog weer met een beetje zon, maar onderweg regent het hier en daar. Het is hier nog 20+ C, we zijn ook maar op 600 meter.

De ingang van de Bielsatunnel is op 1670 meter en de uitgang aan de Franse kant op 1803. Daar is het krap 10 C en staan we nog tussen besneeuwde hellingen.

We dalen af aan de Franse kant naar ongeveer 600 meter en landen op een camping in Capvern waar we een paar jaar terug al eens per ongeluk terecht waren gekomen. Het weer is hier mooi geworden, goed genoeg om een tijd in de zon voor onze camper te zitten.

Morgen naar Moissac waar het nog wat warmer zou moeten zijn en waar we een dag extra willen blijven om langs het Canal du Midi te fietsen.