Malpartida de Plasencia (2)

Je kunt je hier inschrijven voor een tour met gids door het Nationaal Park Monfragüe. Met een 4×4 kom je misschien op speciale plaatsen, maar wij doen onze eigen tour met eigen camper.

Favoriete stek voor ons is Mirador (uitkijkpunt) de la Tajadilla. Dat is recht tegenover de rotswand waar de gieren nestelen. We hoorden dat door een slechte periode in het voorjaar 90% van het broedsel mislukt zou zijn. Aanvankelijk zien we geen enkel teken van leven op de rotswand. Nu is onze ervaring dat je heel lang moet blijven kijken. Zie de eerste foto hieronder, er zitten echt 3 lammergieren op een rijtje en nog eentje wat hoger.

Twee vogelnekken in de zon…

Een vogel in de vlucht is makkelijker te zien, de bijvangst op de foto is dat er 2 gieren blijken te zijn die in de rots het alles rustig zitten aan te kijken.

Dan vogels in de vlucht… we vangen er 3 verschillende. Lammergier (!), bruine kiekendief en waarschijnlijk een blauwe reiger in tegenlicht (al hoopten we op een zwarte ooievaar).

Terug op de camping komt er een jonge blauwe ekster aangelopen, vliegen lukt nog niet. Naar we vrezen is het uit het nest gevallen, paniek bij de ouders. Later zien we het jong niet meer en zijn de ouders rustig aan het foerageren.