De camping in Cáceres is prima in orde maar heeft alle kenmerken van een grotestads-camping. Druk, veel wisselingen, beetje stoffig – de belangrijkste toegevoegde waarde is immers de nabijheid en bereikbaarheid van de grote stad in kwestie. Daarom zoeken we nu rust en een landschappelijk mooie plaats om te staan. Het meerdaagse weerbericht weerhoudt ons ervan om in noordelijke richting te gaan.

We rijden naar Avis in Portugal. De camping ligt aan het stuwmeer van Maranhão, midden in de provincie Alentejo. Hoewel het weer tegenvalt is het een prachtige rit, door verschillende soorten landschap.

We maken een korte stop in Valencia de Alcantera. Daar is een nieuwe camperplaats met water en stortmogelijkheid naast een oude arena.

De grens tussen Spanje en Portugal is net zo niet-bestaand als die tussen Nederland en België. Letterlijk op de streep ziet het er zo uit als op de linkerfoto. In Portugal liggen mooie witte stadjes tegen bergen aan. Hieronder zie je Castelo de Vide.

Op de camperplaats in Avis waait de wind vanaf het meer, het is frisjes maar de belofte voor morgen is onverminderd 27 C. De plek zelf en de omgeving voldoen wel aan de verwachting.