Riópar

We zijn op weg naar Córdoba, maar we splitsen de afstand in twee min of meer gelijke delen. Zo belanden we in Riópar, aan de rand van het Parque Natural de Los Calares del Mundo y de la Sima. Onze kant is nog in Castilië-La Mancha.

De rit door La Mancha is vanaf de kant van Valencia waarschijnlijk het mooist. Na aanvankelijk saai stedelijk en landbouw gebied wordt het landschap steeds ruiger. Uiteindelijk rij je dan de Sierra in.

Onderweg maken we nog een foto ter illustratie. Je kunt ook zien dat de Man van La Mancha tegenwoordig heel wat anders dan windmolen-ridders zou hebben om tegen te vechten: bataljons aan voetvolk met grote schilden (oftewel zonnepanelen).

Het plan is om te overnachten op Camping Rio Mundo aan de gelijknamige rivier. Eenmaal daar is de toegang hermetisch afgesloten met hek met hangslot plus slagboom met hangslot. Ziet er uit als een vergrendeling door de curator van het faillissement.

In het 7 km verder gelegen dorpje Riópar vinden we een zojuist (3 dagen geleden) geopende camperplaats. Wel water en voorzieningen om te lozen, verder niets behalve een geweldig uitzicht. Het zal lukken voor een nachtje. Het is hier wel wat kouder dan we gewend zijn, 9 C toen we aankwamen en 3 C verwacht voor de nacht. Het weerbericht voorspelt weer warm weer vanaf overmorgen.