Valencia (3)

We vervolgen onze verkenning van de oude stad van Valencia op het punt waar we gebleven waren: de Torres de Serranos. Deze mooi gerestaureerde toegangspoort is destijds (1391) tevens als triomfboog in de stadsmuur geplaatst.

We willen graag nog naar de centrale markthal, een fameuze overdekte markt. Onderweg zien we nog een fraai art deco pand, en diverse fotogenieke doorkijkjes.

We hebben in diverse landen overdekte markthallen gezien. Die van Valencia is wel bijzonder verzorgd. Er wordt ook druk gekocht bij de kramen (nu ja, luxe winkeluitstallingen zijn het eigenlijk).

Bij een trendy kraam is een soort proeverij van ham ingericht als bar, achter een wand van gedroogde hammen.

Als afsluiting bezoeken we de botanische tuin: Jardi Botànic de la Universitat de València. Hier is een educatief, didactisch, deel met alle verschillende soorten en hun namen, en een deel om verschillende biotopen te laten zien en bestuderen. Het meest fotogeniek zijn de woestijn biotopen met hun vetplanten en cactussen. Sommige cactussen staan in bloei.

Op de terugweg naar het metrostation betrappen we een jong meisje dat snel komt aanlopen en niet kan wachten om een portiek in te duiken en verder te lezen in haar boek.