Valencia

We verplaatsen de handeling van het natuurgebied naar de stedelijke omgeving. Eerst rijden we langs de lagune’s van de Ebro delta. Vanaf daar richting Valencia over de N-340. Hier en daar doet deze weg ons aan de fameuze Route 66 denken. Zelfde soort landschap, met enige regelmaat een tankstation of uitspanning, spoorweg parallel.

Het belang van de N-340 zou ook wel eens groter kunnen zijn dan je als toevallige gebruiker zou verwachten. Weliswaar zijn er in het gedeelte waar wij zijn autovia’s en autopista’s die goeddeels evenwijdig lopen, maar de hele route N-340 is ruim 1.100 kilometer lang en loopt van Cadiz tot aan Barcelona, voor het grootste deel dicht langs de kust.

Wij landen op Valencia Camper Park, in Bétera. Het ligt op een behoorlijke afstand van het centrum van Valencia maar er is een metro-halte op een paar 100 meter. Naar het oude centrum is het dan 25 minuten, prima voor ons doel. We blijven er een paar dagen om de stad te bezoeken.

Om in de sfeer te blijven doet het Camper Park ook wel wat Amerikaans aan…

Omdat we een volledige plaats hebben besteld hebben we nogal de ruimte. Vaak staan zo caravans met de auto er naast, campers hebben soms een halve plaats.