Avignon (2)

Een rustige dag op de camping. Aan het eind van de middag bezoeken we de stad. Een gratis voetgangerspontje brengt ons aan de voet van de Rocher des Doms. We gaan niet de trappen op maar iets verder stroomopwaarts door de muur naar de oude stad. We waren niet eerder in dit deel dat ook een beetje saai is en volstrekt niet toeristisch. We drinken koffie in een café waar verder alleen locals lijken te zitten.

Hier in de buurt is de Église Saint-Symphorien-les-Carmes, van binnen sober en nogal somber. De kloostergang is een foto waard.

We lopen naar een plein waar we ook niet eerder waren, Place Pie. Hier zijn de (voormalige) hallen, nu nog in gebruik als overdekte markt en parkeergarage Les Halles. Bijzonder is de “groene” buitenmuur.

Na een biertje op een terras op de Place de l’Horloge eten we lekker in restaurant La Cour d’Honneur. We waren hier enkele malen eerder, altijd met genoegen. Een extra van dit restaurant en de plek waar onze camper staat is dat de terugwandeling maar net iets meer dan een kilometer is, van deur tot deur.