Villey-le-Sec

Op weg naar het zuiden rijden we vanaf Maastricht de gangbare route over Luik en Bastenaken richting Metz en Nancy. Normaal rijden we er niet voor om, maar omdat we toch moeten tanken doen we een korte omweg in Luxemburg. Dat loont wel… De diesel is hier € 1,06 tegen € 1,48 in Frankrijk. We tanken ruim 80 liter. Ook krijgen we er mooi landschap bij, met fris voorjaarsgroen en bloesem. Wel erg aangeharkt hier.

Op een 300 kilometer van Maastricht ligt Villey-le-Sec, met een camping aan de Moezel. We wilden aanvankelijk naar de camperplaats bij de Port de plaisance in Nancy gaan maar buiten het seizoen moet je daar voor vijf uur ‘s middags zijn en dat blijkt te krap.

Met het huidige zomerse weer, we komen aan met 27 C, is een stadscamping sowieso minder aantrekkelijk. We staan nu zeer idyllisch met direct uitzicht op de rivier. Waarschijnlijk blijven we een nacht extra, om morgen langs de Moezel te fietsen. Dit is immers het weer dat we zoeken, ook al is het niet in Spanje. Na maandag halveert hier de temperatuur en lijkt het in Spanje stabieler te zijn, althans in het zuiden.