Venetië (Punta Sabbioni)

Voor we de etappes naar Wenen maken besteden we nog tijd in het gebied tussen Comacchio en Venetië.
Van onze camping bij de boer rijden we nogmaals langs de Vialle di Comacchio naar Comacchio zelf.

We weten nog een paar reigers te betrappen, onder meer in vlucht. Comacchio zelf is bijzonder fotogeniek, althans het oude centrum.

Vanaf Comacchio rijden we door de Po delta naar Chiaggio. Het is mistig geworden zodat er niet zo veel valt te zien. We nemen ons voor in de toekomst hier nog terug te komen, het is een erg interessant gebied en in deze tijd van het jaar erg rustig. De foto is bij Rosalina Mare.

We hopen in Chioggia een plaats voor de nacht te vinden maar eenmaal aangekomen op de camperplaats waar we nog het meest van verwachtten hebben we direct rechtsomkeert gemaakt en zijn we doorgereden naar Venetië. Wat hebben ze daar de kustzone verschrikkelijk verpest. De ene camping naast het andere pretpark, de parkings, de massarestaurants, de speelhallen: kilometers lang en dan nog op elkaar gepropt — all inclusive ongetwijfeld. Wij ontdekken geen enkel plan, geen samenhang, geen genoegen behalve het uitkloppen van toeristen die er ongetwijfeld met uitgekiende campagnes naar toe worden gelokt. Wat een contrast met de delta zelf.

Zo zijn we wat eerder dan gepland in Venetië zelf, dat wil zeggen op de ons inmiddels vertrouwde camperplaats Al Bateo op Punta Sabbioni, de landtong naast de lagune van Venetië. De komende dagen hebben we voldoende tijd om Venetië te bezoeken.