Riga

Over de rit van Pärnu naar Riga valt niet veel te melden — de weg is uitstekend van kwaliteit maar nogal saai. Links en rechts hetzelfde landschap met bospercelen. Zelfs waar de weg dicht bij de zee komt verhindert meestal het bos dat je iets van de zee ziet.

 

 

Voor een kilometer of 30 wijken we af van de A2 om nog dichter bij de zee te komen. Het lukt om een paar foto’s te maken die een indruk geven hoe de kust er hier uitziet.

In Riga kiezen we een van de twee stadscampings, toepasselijk City Camping geheten. Het is naast het terrein waarop expo hallen zijn. Er is 24/7 bewaking, waarschijnlijk wordt het gecombineerd met de security voor de expo hallen.We vinden het wel een prettig idee want het is hier tamelijk afgelegen. Morgen op de fiets naar Riga zelf.

De eigenaren van de camperplaats hebben een vrolijke “plattegrond” laten maken om te tonen waar alle voorzieningen e.d. zijn. Redelijk accuraat, zij het dat er op een rij geen vijf maar vijftien campers staan. Het is behoorlijk vol, vreemd genoeg met veel Italiaanse campers. In de afgelopen weken hebben we een of twee Italianen gezien, hier staan er meer dan 15.