Tallinn (Saue)

Jaarlijks passeren er zeven miljoen reizigers de ferry terminals van Helsinki. vandaag voegen we ons daarbij. We varen met een veerboot van rederij Tallink van Helsinki naar Tallinn.
Op zich is het deel van de haven waar een aantal ferries vertrekt makkelijk te vinden, maar ter plaatse is men aan een grote renovatie van de terminal(s) bezig. De bedoeling is kennelijk dat alle maatschappijen via een enkele toegang worden bediend, op de manier van de balies in de vertrekhal van een vliegveld.

Het is nog niet helemaal op orde, lijkt het. De hoogte van de onderdoorgang is 3 meter terwijl wij bij het bestellen van de ticket toch duidelijk hoger dan 3,5 meter hebben opgegeven. Gelukkig is er aan de zijkant helemaal rechts een vrije doorgang. Het personeel van de terminal lost het professioneel op: wij mogen daar rechts op onze beurt gaan wachten nadat we te voet hebben ingecheckt in “balie” 3. Daarna zijn er geen belemmeringen meer en gaan we gemakkelijk aan boord.

De overtocht zelf duurt twee uur, we vinden het heel comfortabel — ook omdat we met een geringe toeslag stoelen in de comfort class hebben geboekt. Dit is een ruimte vooraan in het schip met een soort panorama-ruiten. Vanaf daar ziet de aankomst er zo uit:

In Tallinn zelf hebben we geen goede camperplaats kunnen vinden, wel in de buurt van Saue. Vanaf daar kunnen we met de trein naar Tallinn gaan (ongeveer 20 minuten) .
De camperplaats is nog splinternieuw en goed uitgerust. We staan deze keer niet aan water, maar aan weiland en bos. Evengoed is het vallen van de avond weer fotogeniek.