Føvling

Met onze keuze voor Westerstede hebben we ons goed gepositioneerd om via Nedersaksen en de noordkant van Duitsland, tegen de Duitse wadden aan, de toegang naar Denemarken te vinden. Zo omzeilen we grote drukte rond Bremen en Hamburg. Het begin van de route is over lokale wegen, dat wel, het is inderdaad heerlijk rustig.

We hebben twee brede zuid-noord gaande rivieren te nemen: de Weser en de Elbe. Onder de Weser is een tunnel gekomen die een jaar of 10 oud is. We zien op onze nieuw verworven wegenatlas dat er ook zo’n tunnel onder de Elbe is gepland. Beide tunnels moeten gaan behoren tot de Küstenautobahn.

Over de Elbe gaan we met de pont voor de oversteek naar Glückstadt. Er wordt met vier (!) ponten tegelijk gevaren (en het zijn geen kleintjes), twee aan de wal voor laden/lossen en twee onderweg in de oversteek. Het is een geoliede operatie, maar er zijn hier altijd behoorlijke wachttijden.
Wij vinden een oversteek met een veer altijd weer een bijzondere gebeurtenis, ook nu.

Vanaf Glückstadt rijden we naar Denemarken. Via onze camperplaats app hebben we een goede stop gevonden in Føvling, een klein buurtschap van circa 200 inwoners. We staan idyllisch aan een meertje, lekker rustig want de camping is nog niet voor een derde gevuld.