Westerstede

De eerste dag van wat een rondtocht moet worden waarbij we in elk geval een bezoek brengen aan de Baltische staten, Polen, Duitsland, Finland, Zweden en Denemarken. Halverwege zullen we Martijn en Patricia ontmoeten in een van de Baltische staten, waarschijnlijk in Letland, Riga.

Uiteindelijk hebben we uit de vrijwel gelijkwaardige mogelijkheden tussen linksom of rechtsom gekozen voor de route met de klok mee, dus eerst via Denemarken, Zweden en Finland en vanuit de Baltische staten terug naar NL via Polen en Duitsland.

De eerste etappe brengt ons vanuit de Bilt in Westerstede in Noord-Duitsland niet ver van Bremen. Ons plan is om noordelijk van de drukke passages van Bremen en Hamburg naar Denemarken te rijden. In Nederland rijden we via Groningen naar de [31] in Duitsland. We hadden ook via Hoogeveen en Meppen al eerder op de [31] kunnen komen, maar die route is drukker en heeft een stuk tweebaansweg.

Westerstederoute

Voor Westerstede is geen speciale overweging geweest. De afstand is goed en de camperplaats ter plekke heeft goede reviews, naar blijkt terecht. Van de 60 plaatsen zijn er 8 bezet, het is er groen en ruim met alle faciliteiten. Op de site zelf is een Grieks restaurant waar we geen gebruik van maken. Het weer is aangenaam, we zitten tot tegen 10en buiten.

DSC00435 (2)

DSC00437 (2)