Boulancourt

Als alles volgens plan verloopt is vandaag onze voorlaatste etappe. Weinig bijzonderheden, veel autoroute, een afgesloten aansliiting van de A20 op de A71, een wegomleiding met onduidelijke aanwijzingen, een daardoor verkeerd genomen afslag — het kost ons 48 km en een uur extra reistijd. Over de jaren heen zijn we dit in Frankrijk een “mild normale” terugreis gaan vinden. Vorig jaar hadden we hier in de buurt wegblokkades…

Met de camping waar we overnachten is niets mis, integendeel. Camping Ile de Boulancourt is een prachtig groene camping bij het gelijknamige plaatsje. In de buurt van Fontainebleau is het zo goed als halverwege de afstand die we moeten overbruggen, zo’n 560 km van De Bilt. De camping is vanuit het zuiden goed te bereiken via de A19,. Als we de reis voortzetten brengt morgen die A19 ons verder, op de A6 richting Parijs (of alernatief).

Opvallend aan de camping is dat er vrijwel uitsluitend Fransen staan. Er zijn geen andere Nederlanders en dat is ons al lang niet overkomen. Tweede opvallend en te onthouden punt: er is nu plaats genoeg, maar morgen, de dag voor Hemelvaartsdag, komen er 52 reserveringen bij. Dan is de camping vol en zou er voor ons geen plaats meer zijn.

De foto geeft een indruk van het groen en van de ruime plaatsen.