Moissac

Zoals op de foto te zien is hebben we een prachtige en idyllische plaats op deze camping.

We zouden het ook goed volhouden om de hele dag onder onze luifel te zitten lezen, maar we maken toch een fietstocht in de omgeving. Niet zo heel ver, wel interessant: we staan een kilometer of acht van de “Confluence de Tarn et Garonne”, de plaats waar de Tarn in de Garonne stroomt.

We fietsen vanaf onze camping naar de brug naar Moissac, Le Pont Napoléon, maar blijven aan onze kant van de rivier. We hebben zo mooi zicht op het stadje en op de brug.

 

Langs de Tarn voert een weg naar het samestroom-punt, maar door de dichte begroeiing zien we niet veel van de rivier. Op enig moment gaat de geasfalteerde weg over in een grindpad, niet eens een verslechtering omdat het asfalt vol gaten zit. Dit stuk land tussen Tarn, Garonne en Canal entre Deux Mers bestaat vooral uit boomgaarden, grote fruitteeltbedrijven en daarnaast IMG_4858 (2)bosbouw voor de houtkap. Verkeer is er nauwelijks, behalve van locals die tamelijk hard rijden.

Over de locals gesproken: het valt ons op dat vrijwel alle mensen die we tegenkomen direct een spontane “Bonjour” voor ons hebben. Prettig, het geeft toch het gevoel dat je welkom bent. Ook de personeelsleden in winkels en bijv. de receptie van de camping zijn heel vriendelijk en ook spraakzaam. Het is tegen de Frans reputatie, althans de vooroordelen die we er over hebben. We constateerden al in vorige jaren dat er hier veel ten goede is veranderd.

Ergens in de boomgaarden staat onderstaande duiventil, een “pigeonnier”.

IMG_4866 (2)

Van het samenkomen van de twee rivieren is op onze tocht niet veel te zien, dat gaat misschien toch beter van de andere kant.

Op de foto is het achter de hengels waar de Tarn in de Garonne vloeit.

IMG_4861 (2)

Eenmaal langs de Garonne zijn er een paar plaatsen met een mooi zicht op de rivier.

IMG_4842 (2)