Amposta

We fietsen de hele middag door het gebied dat direct aan de camping in Eucaliptus grenst. Voor een deel is het afgesloten natuurgebied, een ander deel bestaat uit rijstvelden waarvan sommige nog geheel onder water staan en bij andere de rijst boven het water begint uit te komen. Hier en daar een boerderij en een enkel dorpje.

Toen we hier in een najaar waren zaten ook de rijstvelden vol met vogels, nu wapperen daar vlaggen om ze te verjagen en knallen de carbid kanons. Slechts een enkele vogel trotseert de afschrikking, maar gelukkig zien we wel veel vogels in het natuurgebied. We maken veel foto’s. Niet elke vogel is voor ons op afstand te herkennen, maar de flamingo’s zijn onmiskenbaar en leveren altijd een mooi beeld.

Daarnaast zien we ook (kleine) zilverreigers, blauwe reigers en ook een paar purperreigers. Die laatste hebben we niet op de foto, ze staan niet in het open veld maar houden zich in het riet verscholen. Als we naderen vliegen ze op, te snel om ze te kunnen fotograferen. Op de foto’s zie je nog steltkluten, en sterns. Dit zouden Noorse sterns kunnen zijn, maar er vliegen ook visdiefjes rond.

Dat niet alle zwermen uit vogels bestaan blijkt als er een grote groep fietsende scholieren langs komt…

‘s Avonds eten we prima in het restaurant van de camping. En zodra het donker wordt roept de dwergooruil die je nooit ziet maar wel hoort.