Teruel

We verdelen de afstand naar Amposta in twee ongeveer gelijke stukken met een overnachting in Teruel. Er is een camperplaats zonder verdere voorzieningen, maar met een supermarkt tegenover. En ook het hoofdkwartier van de Guardia Civil dat een op verder niets gebaseerd veilig gevoel geeft. 

Teruel is een moderne industriestad waar we normaal gesproken niet zouden belanden. We hebben wel uitgebreid in dit gebied gezocht naar alternatieven, maar behalve Albarracin waar we eerder waren is er eigenlijk niets voor passerende (of blijvende) toeristen. 

Teruel heeft overigens wel een vermeldenswaardige geschiedenis, helaas ook door de oorlogen en veldslagen die het stadje heeft meegemaakt waarvan de laatste in 1937 tijdens de Spaanse Burgeroorlog. 

Dat er verder niet veel accomodatie in deze contreien is begrijpen we heel goed op onze route van vandaag. Zowel in het deel van Castilla-La Manche als dat van Aragon waar we rijden zien we prachtige en gevarieeerde landschappen, soms ruig maar ook wel met land- en bosbouw, waar erg weinig mensen wonen. In het verleden was dat kennelijk net zo. 

De foto’s geven een indruk.