Bragança (Godesende)

De camping in Burgos blijkt een echte doorgangscamping te zijn, al vroeg is de helft van de gasten al vertrokken. Ook wij laten het bij één nacht en vertrekken richting Portugal. Vandaag is het klimatologisch een wereld van verschil: we gaan op pad met lichte regen en 10 C en komen enkele uren later aan in Portugal met stralend zonnig weer en 24 C. Toeval natuurlijk, maar we hebben al eerder zo’n overgang meegemaakt in deze contreien.

We nemen de route over Vallodolid en Zamora. Een tamelijk rustig, aangenaam ogend landschap.

We willen graag Bragança bezoeken, vooral de ommuurde citadel. Weliswaar is er een goed besproken camperplaats onderaan de muur van de citadel, maar eerst willen we een wat rustiger omgeving om een paar dagen uit te rusten van onze tocht die tot op heden tamelijk enerverend is: hoog tempo en veel gezien.

Aan de rand van het Parco Natural de Montesinho ligt camping Cepo Verde, niet ver van Bragança. Het is er niet erg groot en luxueus, wel rustig en goed verzorgd met een mooie layout met terrassen. We kiezen een plek op de derde laag. Dit is het uitzicht direct vanaf onze camper.

We blijven in elk geval 2 dagen en zullen daarna waarschijnlijk alsnog de citadel bezoeken. Ons plan is om vanaf hier in korte etappes richting Lissabon te gaan, Het weer lijkt vrij goed te blijven dus veel zuidelijker hoeven we niet te gaan.