Châtelaillon-Plage

Als het beter weer zou zijn namen we vast meer tijd voor onze tocht langs de Franse kust. Het bevalt ons prima, maar de hogere temperaturen en de zon in Portugal lokken nu te zeer.

We verlaten Ouistreham met regen en zien bij de sluis dat het hoog water is geworden.

Op onze relatief rechte lijn naar het zuiden passeren we Mont Saint-Michel op korte afstand. We besluiten de autoroute even te verlaten en er naar toe te rijden. Het opvangen van een grote toeloop van toeristen wordt er professioneel uitgevoerd. Volgens Wikipedia komen er meer dan 3,5 miljoen per jaar — het is de 3e toeristentrekker van Frankrijk. Natuurlijk kun je niet dicht bij het eiland in de buurt komen, tenzij je een goede, persoonlijke, reden hebt. Er zijn — verscholen achter aangelegde wallen en bosschages — enorme parkeerterreinen. Vandaar af kun je lopen of met een shuttle dienst gaan. Wij doen dat alles niet, maar benutten een parkeerplaats bij een kleine koffietent en patisserie. Vanaf daar heb je volgens ons het beste zicht en de beste foto.

Met niet al te best weer rijden we door naar Châtelaillon-Plage, een 15 km onder La Rochelle. Na een paar dagen zonder, zijn walstroom en andere voorzieningen weer even nuttig. Bovendien voorspelt het weerbericht voor precies dit stukje Frankrijk een aangename zaterdag met 20 C. We nemen ons voor een tocht langs het strand en de kust te maken.