Duga Resa

Split is deze tocht ons verste punt. Het plan is veel kilometers te maken over de beste weg van Kroatië, de A1 die direct van Dubrovnik naar Zagreb loopt op korte afstand van Split.
Het weer is spectaculair bar en boos, zware regen en heftig onweer. De verslechtering had zich in Split al aangekondigd, met wind en golven op ons strandje en donkere wolken.

Op de onweer-radar kunnen we zien dat we een Kroatië-brede onweerzone onderdoor moeten.
Door het goede wegdek en het weinige verkeer hebben we toch een rustige en voorspoedige rit, met de nodige tunnels want we verplaatsen ons naar een gebied voorbij het Velebit gebergte.

We gaan naar een camperplaats in Duga Resa, in landelijk gebied aan een fraaie rivier, de Mreznica. We waren hier tweeëneenhalf jaar geleden ook. 

Op het allerlaatste stukje loopt het spaak: op 500 meter van onze bestemming is de spoorwegovergang waar we overheen moeten geheel afgesloten voor werkzaamheden die het hele weeken duren. Omdat we niet alleen het spoor over moeten maar ook de rivier die er naast loopt is het even zoeken naar de goede omweg. Uiteindelijk komen we net voor donker aan, voor ‘Camp Slapic’ is het duidelijk einde van het seizoen, er zijn nog 2 andere gasten. De Camp ziet er mooi herfstig uit en vooral leeg.