Seget Donji

Je went snel aan luxe, zoals op onze camperplaats van de afgelopen dagen, Odmoree. Wie Amerikaanse RV-parken kent weet wat een “full hookup” plaats inhoudt. Nog maar een keer eerder zijn we zulke faciliteiten in Europa tegengekomen, maar de plaatsen op Odmoree zijn zo ingericht. Wij zelf niet helemaal: we hebben niet de mogelijkheid om permanent onze vuilwatertanks aan te sluiten.
Met een constructie die is bedacht en gemaakt door de onvolprezen Henk van de firma Strijk in Gameren kunnen we toch van de mogelijkheid gebruik maken. Het fotootje laat zien waar het om gaat, dan hoeven we verder niet in details te treden…

 

Het landschap van Noord-Dalmatië bevalt ons zeer. Net als gisteren met de lokale bus rijden we het stuk naar Zadar, nu met koud maar stralend zonnig weer. Nog vrij dicht bij Rtina ligt Razanac. Klein plaatsje aan zee met zicht op het Velebit gebergte. We rijden er naar toe om een paar foto’s te maken.
Zo te zien is op de toppen van het gebergte (rond 1600 meter hoog) al de eerste verse sneeuw gevallen.

Na Zadar rijden we over een kustweg richting Split, tot aan Seget Donji vlak bij Togir, zo’n 30 kilometer voor Split. We vinden een plaats op Camp Seget, een camperplaats direct aan zee. Het is er heel rustig, zodat we andermaal met uitzicht over een mooie baai en tegenoverliggend eiland hebben. We blijven hier in elk geval lang genoeg om Trogir te bezoeken — dat kunnen we lopen –, en mogelijk ook Split met het openbaar vervoer.

Vanaf de D58 hebben we al foto’s gemaakt van de baai en de eilanden.