Venetië (Punta Sabbioni)

Op weg van Ferrara naar Venetië maken we een forse omweg door de Po-delta, we houden van dit soort landschappen. Het is er plat natuurlijk, en het weer helpt mee met zon en blauwe lucht die toch niet geheel van dreigende wolken vrij is. Novecento in de Hoekse Waard, zeg maar.

Hier en daar is het land vrij nat, tot nut van weidevogels. Onderweg passeren we een 50-tal zilverreigers die op een klein weiland conferentie houden. We kunnen helaas nergens stoppen om foto’s te maken.

We rijden tot Comacchio. Klein stadje gebouwd op 13 eilandjes die met bruggen zijn verbonden.

De fraaiste brug is de Treponti die over 3 kanalen is gebouwd. Het bouwwerk is goed opgeknapt en oogt bijna modern, maar stamt uit 1634.

 Fotogeniek.

 

 

Comacchio ligt aan een grote baai, waar veel paling gevangen wordt. De bouwsels met vanglijnen en kruisnetten zijn al even fotogeniek.

Aan het einde van de dag besluiten we naar de ons vertrouwde camping Al Bateo op Punta Sabbioni te gaan. Over de weg is het een uithoek maar het gemak van de pont naar San Marco op loopafstand en de rustige, veilige, ligging wegen daar ruimschoots tegenop. We hebben nog wel gekeken naar een soort stadscamping in Mestre, in de buurt van het vliegveld, maar het zag er donker, vol en onprettig uit. Snel doorgereden naar Punta Sabbioni.