Göteborg

De laatste dag in Zweden, morgen nemen we de pont naar Denemarken, is vooral praktisch. Voor de ruim 300 kilometer van Borensberg naar Göteborg nemen we de snelweg, voor het grootste deel is dat de E20. Hoewel dat de hoofdverbinding is van Stockholm en Göteborg moet je je van het idee snelweg niet te veel voorstellen, op uitzonderingen na is de weg tweebaans en zijn de kruisingen gelijkvloers. Er liggen bruggen in die ook open gaan als het moet, en de max snelheid is op grote delen 80 km/uur.

 
Onderweg valt niet veel te beleven, maar we stoppen nog in Medevi Brun en maken een paar foto’s. Medevi Brun is een 300 jaar oud kuuroord — aan het water uit de Medevibron werd geneeskrachtige werking toegeschreven. Tegenwoordig is het ook een cultureel centrum waar in de zomer veel concerten worden gegeven. 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In Göteborg hebben we een camping uitgezocht die niet te ver van de veerhaven is. We komen er in een stortbui aan, maar het klaart snel weer op. We hebben geluk want we krijgen de laatst beschikbare plaats, mensen na ons worden na elders verwezen.