Höör

Vanaf de camping in Katherinenhof is het een korte tocht naar de veerhaven van Puttgarden.
De ambiance is die van een tolplein van de autoroute in Frankrijk en het geld is net zo makkelijk uitgegeven: 120 euro voor een enkele reis van 3 kwartier met de boot. Achter de kassa  volgt het opstellen in rijjen, na ongeveer een halfuur zijn we aan de beurt. Er zijn veel campers, bijna uitsluitend Zweden en Noren. Die hebben de vakantie waarschijnlijk al achter de rug.
De tocht verloopt aangenaam, veel zon en blauwe lucht.

 

 
Ze sparen hier voor een tunnel hebben we begrepen. Die zal ook wel niet gratis zijn, want 2 uur later betalen we op een vergelijkbaar tolplein in Zweden na de Sontbrug zonder blikken of blozen 108 euro voor de passage over de brug. Het is wel een fraaie brug, het moet gezegd, en we zien er heel wat meer van dan 5 jaar geleden toen we er in mist en zware slagregens overheen gingen. Vandaag is het schoon en zonnig weer bij zo’n 24 C. 
 
De omgeving van Malmö boeit ons ook nu niet, we hebben van te voren al bedacht een plaats te zoeken bij het Ringsjön-meer in Skåne. We landen in Höör op een camping aan het meer en vinden een plaats aan de rand van de camping naast een weiland. Ondanks de hoogseizoendrukte toch rustig, we blijven een dagje staan. 
Het is nog een mooie avond maar het koelt snel af.