Drakenburg

Omdat onze tocht in het voorjaar korter is uitgevallen dan voorzien hebben we nog zin om ook in de zomer op pad te gaan. De richting is noord, het plan is om een week of drie in Zweden door te brengen.

We hebben kaarten en reisboeken aangeschaft maar verder weinig voorbereid. De eerste etappes zullen richting Malmö zijn, via een eerste stop in de buurt van Bremen en vandaar via Lübeck naar Denemarken en over de bruggen naar Malmö. Een goed alternatief is om in Rostock de pont te nemen naar Trelleborg (aan de Oostzee — recht onder Malmö). We beslissen als we bij Bremen zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze eerste stop is Drakenburg, Neder-Saksen. Het is meteen al een hoofdprijs: 28 C en een prachtige plaats, direct aan de Weser. Op een mogelijk totaal van 40 (niet alle op de oever, maar ook op een aangrenzend grasveld) zijn er met ons mee 8 gasten. De reis er heen is ook prima. We vermijden snelwegen in Duitsland en rijden via Meppen. Dat is maar goed ook, lange files zien we op de [1] naar Bremen — wij kruisen de drukte per viaduct.  We beginnen onze gestolen vakantie in elk geval goed.

 
Zo staan we er bij. De niet gezochte nostalgie is dat we hier in 2010 met de ms Bluebird voeren en niet ver van Drakenburg aan de Weser hebben overnacht.