Malpartida de Plasencia

We maken bij het stuwmeer foto’s, ook van Puerto Peña en de vele roofvogels die er af en aan vliegen. We kijken er van onderaf tegenaan, met het tegenlicht is het voor ons, leken, lastig vaststellen om welke soort het gaat. Wij denken dat het in de foto hieronder om de Aquila adalberti gaat, de Spaanse keizersadelaar maar vriend en kenner Hugo is er vrijwel zeker van dat het een lammergier is. Het is in elk geval een spectaculaire vogel.

De rit gaat langs bossen, wetlands, rotslandschappen, steppe-achtige gebieden, meren en allerle mengvormen over aanvankelijk een rechte en tamelijk vlakke weg. Na de N430 is dat in Extremadura de Ex-208 die ons in het nationale park Monfragüe brengt. Rond Trujillo is het bergachtiger, in de Sierra de Guadelupe.

In het centrum van het nationale park komen we de rivier Taag weer tegen, die hier samen komt met andere rivieren en o.a. het Embalse de Torrejón-Tajo vult. 

We vinden aan het einde van de tocht plaats op camping “Parque Nacional de Monfragüe”. Veel keuze aan camperplaatsen is hier niet, we waren hier drie jaar geleden ook. Het is een prima plek.