Embalsa de Garcia de Sola

We willen in een paar dagen van Granada naar het nationaal park Monfragüe rijden, zo’n 600 kilometer.

Het is een prachtige tocht met een onwaarschijnlijke opeenvolging van verschillende landschappen.
 
We vertrekken nabij het hooggebergte van de Sierra Nevada met de besneeuwde toppen nog zichtbaar in de spiegels. Ook het eerste stuk gaat langs, en door, diverse sierra’s.
 
Aanvankelijk is het een dorre en onherbergzame omgeving, waarbij ons de tamelijk jonge aanplant van olijfbomen opvalt, ook op hellingen die zo steil zijn dat het oogsten van de olijven bijna onmogelijk lijkt. 
Hoewel dit echt olijvengebied is vermoeden we dat de aanplant ook, wellicht vooral, dient om de kwetsbare hellingen tegen erosie en wegspoelen te beschermen. Het lijkt wel of de omgeving met olijfboomgaarden gestempeld is, op de foto staat nog een toegankelijk stuk.
 
 
Omdat we niet helemaal gerust zijn of we met onze tijdelijk gemankeerde Mercedes soepel genoeg haarspelden en steile afdalingen aankunnen kiezen we voor de omweg over Ciudad Real. In de praktijk blijkt het alles erg mee te vallen.
 
Aan het einde van de dag stoppen we op een camping die direct aan de route ligt. Wat heet: het campingterrein bevindt zich onder het viaduct. Voor een nachtje niet heel erg, maar wat een afbreuk voor de keurig verzorgde camping aan de rand van een natuurpark en met direct zicht op Puerto Peña, een fameuze “vogel” rots.