Granada

Omdat we Granada zo de moeite waard vinden blijven we nog een dag. We nemen weer buslijn SN1 en rijden mee naar het eindpunt van de lijn. Dit ligt buiten Grenada, in Cenes de la Vega — al behoorlijk dicht tegen de hoge Sierra Nevada aan. In het seizoen ben je hier dicht bij de pistes.

Op de rit terug stappen we uit aan de rand van de wijk Realejo, in een parkje langszij de Rio Genil. De rivier is gekanaliseerd, er stroomt wel water doorheen maar op het moment dat wij er zijn nauwelijks enkeldiep. 

Realejo flankeert het Alhambra aan de zuidkant, net als Albaicin aan de westkant. We hebben ons voorgenomen niet weer een klimpartij zoals een dag eerder te doen, maar uiteindelijk doorkruisen we de wijk richting Torres Bermejas en blijken we 70-80 meter omhoog gegaan te zijn. 

Hier staan we op gelijke hoogte met het Alhambra, wel gescheiden door een tamelijk diepe kloof. De foto is echter snel gemaakt.

Op weg naar boven zijn we de Iglesias de Santo Domingo tegengekomen (in de middag niet open) en daarnaast een onderdeel van de universiteit met een binnentuin. Als we beloven niet naar boven te gaan mogen we in de tuin rondkijken en foto’s maken. Er staan citroen- en sinaasappelbomen in de tuin, en er is zicht op de beltoren en de koepel van de Iglesias.
 
 
Ook vandaag valt ons op dat er nauwelijks toeristen in dit deel van de stad zijn. Er zijn geen grote attracties hier, of terrasjes, en de straatjes en trappen zijn steil. Wij vinden het prima zo.