Cabo de Gata

Na andermaal geweldige ondersteuning door de Mercedes Benz 24-uurs desk bezoeken we een Mercedes dealer in Huercal de Almería, een voorstadje van Almería. De helpdesk vindt de dichtstbijzijnde vestiging, informeert of je er terecht kan, geeft een briefing en maakt een afspraak.

 
Uit de diagnose komt dat het de sensor op het andere achterwiel is die kapot is. Het onderdeel blijkt in heel Spanje niet voorradig te zijn, het zou uit Duitsland moeten komen. Dat betekent volgens ons dat dit onderdeel vrijwel nooit stuk gaat. Bij ons wel, twee keer in twee weken. Dat is geen toeval meer maar waarschijnlijk een ernstige montagefout toen er, vlak voor ons vertrek, nieuwe banden rondom zijn gemonteerd. We stellen per mail de garage in Nederland in gebreke en besluiten het euvel pas in NL te laten repareren. In principe kunnen we zonder gevaar doorrijden met de kapotte sensor, ook al doen alle elektronische hulpmiddelen het niet. Dat is wel lastig, denk aan ABS en cruise control.
 
De camperplaats in Cabo de Gata bevalt ons goed, we keren er terug en blijven een paar dagen. Je kunt hier goed fietsen. 
 
Op de terugweg rijden we door Almería, de foto met zicht op de haven komt uit Wikipedia.