Espinchal

We gaan op weg richting Montauban, ongeveer halverwege de afstand naar de Spaanse kant van de Pyreneeën — Aïnsa of Huesca.

Alles gaat voorspoedig totdat direct na een korte ruststop er allerlei waarschuwingen op het display van de Sprinter komen. Van alles doet het niet meer: ABS, ESP, ARS, Speedtronic, cruise control…
Alle meldingen zijn in geel, doorrijden kan maar het lijkt ons verstandig een garage op te zoeken. Zoals bij eerdere gelegenheden (in Spanje, in Italië) direct de 24-uurs servicedesk van Mercedes gebeld (in Amsterdam) en ook nu weer voortreffelijk hulp gekregen. Zij  vinden snel een nabije dealer, ook nog op de route, en maken voor ons een afspraak. 
Zo bevinden we ons rond half drie in een garage in Clermont-Ferrand (Aubière). Wat ons al eerder begon op te vallen, zelfs gewoon op straat, is hoe aardig en vriendelijk de Fransen aan het worden zijn. Wel in het Frans, hoewel sommigen serieus hun best doen met een enkel woord Engels. Dat was toch ooit spreekwoordelijk anders… Los daarvan wordt er efficiënt gewerkt en weten we een half uurtje later wat er aan de hand is. De technische uitleg is te moeilijk, in elk geval in het Frans maar misschien sowieso wel. Daarom wordt Cor meegenomen de werkplaats in en wordt het aangewezen, de camper staat nog op de brug. Het is een unit op de achteras tegen het binnenste linkerachterwiel aan die het niet meer doet. Later blijkt dat de sensor in de unit is verbrand door wrijving, het is te heet geworden.
Het verklaart waarom al die systemen tegelijk uitvielen: alle worden gevoed met data van sensoren  waaronder deze. Het onderdeel moet vervangen worden, maar ze hebben het niet op voorraad. De bestelling kan er een dag later al zijn, we maken een afspraak voor vrijdagochtend half tien.
Omdat we wel mogen rijden, voorzichtig, besluiten we op bezoek te gaan bij Tinka en Aurel die samen met onze kleinkinderen Amelie en Tavi logeren in Espinchal bij Claudie, de moeder van Aurel.
Dat levert nog een fraaie tocht door de Auvergne op, met vergezicht op oa. de Puy-de-Dome.
We eten met zijn allen en beleven een genoeglijke avond. We slapen aan boord.