La Garoche

De camping in Avignon is op het schiereiland tegenover de oude stad. Vanaf de Rhône oever aan deze kant heb je het beste zicht. We hebben er al veel foto’s gemaakt, maar bijna altijd van een zonovergoten Palais des Papes. Vandaag is het beeld wat herfstachtiger.

We staan op loopafstand van het centrum (via de brug) waar we op de Place de l’Horloge bij de patisserie koffie drinken en taart eten. 
Op weg naar het noorden maken we een korte omweg, oa. door Villeneuve-lès-Avignon. Min of meer schuin tegenover de oude stad van Avignon, maar met het schiereiland er nog tussen, staat Fort Saint-André. In de 14e eeuw gebouwd naast de Benedictijnse Abdij, de ommuring omsloot ook de abdij die inmiddels is afgebroken. Het grootste deel van het fort staat nog.
Vanaf hier rijden we naar onze vrienden Kees en Marijke in La Garoche, een boerderij vlak bij La Bégude-de-Mazenc. We waren er afgelopen zomer al op het grote feest waarmee werd gevierd dat de boerderij 50 jaar in de familie was. We staan vannacht langs het huis.