Avignon

We verlaten Montgeard terwijl een schril zonnetje schijnt. Dat wordt allengs beter. We rijden naar Avignon en nemen de weg langs het Canal du Midi. Een mooie weg, heel veel herfstkleuren van zowel bomen als wijnstruiken. Het Canal du Midi loopt vanaf Bordeaux naar Sète aan de Middellandse zee en wordt op sommige plaatsen het kanaal ‘entre deux mers’ genoemd.

We staan daar even om koffie te drinken. Er voegen zich twee campers bij ons. We verbazen ons er over dat er zo veel campers op pad zijn, dat hadden we eerder niet gezien. Het blijkt dat ook in Frankrijk de komende weken schoolvakantie te zijn (wat doen we zonder internet). Wij vermoeden dat veel leraren op pad zijn. Want kinderen erbij hebben we nog niet gezien.

In Avignon willen we nog even boodschappen doen. Aan het eind van de middag komen we daardoor in de spits terecht op de weg naar camping Bagatelle, op het eiland Barthelasse in de Rhône. De weg langs de oude stad loopt helemaal vol, er is maar heel langzaam beweging in te krijgen. Alles wordt aan het eigen initiatief van de weggebruiker overgelaten. Er is geen stoplicht te bekennen. Na ongeveer een uur over 5 km te hebben gedaan vinden we een goede plek op de ons vertrouwde camping. Later blijkt dat de brug van twee naar een rijbaan is gegaan om er een goed en afgeschermd fietspad van te maken. Aan de overige infrastructuur is echter niets gebeurd.