Montgeard

Bij ons vertrek is het droog al hangen de wolken heel laag (de toppen zijn ongeveer 2.000 meter, wij zelf staan op 500.

Wij rijden over een uitstekende, rustige weg naar de tunnel bij Bielsa. Tweeënhalf jaar geleden reden we hier ook, toen met zweet in de handen omdat, wegens verzakkingen, de weg eigenlijk dicht was voor boven 3,5 ton en we steeds bang waren in een gat te rijden. Dat is nu niet voor te stellen, de wegen zijn hier sterk verbeterd. Dat geldt eigenlijk voor alles wat we deze weken van Spanje gezien hebben, incl. het aanbod bij bakker en slager en zelfs het humeur van de Spanjaarden. 
Aan de Franse kant is het weer ongeveer hetzelfde, maar klaart het allengs op. De herfstkleuren komen uit een groot palet.
We plannen nog twee overnachtingen voor we dinsdag bij Kees en Marijke langs gaan. Vanaf daar rijden we in twee dagen terug naar NL. Voor komende nacht vinden we een goede plaats op camperplaats Lac de Thesauque in Montgeard, niet ver van Toulouse. Het is een terrassencamping, we staan hoog.
De camping grenst aan het meer(tje) dat er met de juiste belichting goed uitziet maar nog wel erg de indruk van “aangelegd” oproept. In elk geval staan we goed voor een nacht.