Aínsa

We gaan lopend op weg naar Aínsa over een pad dat ons via Cruz Cubierta voert. Het is een mooie route door de bergen. Vlakbij de camping komen we een riviertje tegen dat we moeten oversteken. Er staat nu niet veel water in dus het lukt prima.

Een deel van de route is een smal pad, waarbij we circa 200 meter hoogteverschil overbruggen. Aan het einde van het pad, halverwege onze wandeling, staat het Cruz Cubierta. Dit tempeltje is gebouwd in 1655 ter herinnering aan de strijd tegen en de herovering van Aínsa op de Moren.

Aínsa zelf heeft een prachtig plein met aan de ene kant de toren van de Iglesia de Santa Maria (11e eeuw) en aan de andere kant de overblijfselen van een kasteel. Het is er goed toeven. Er zijn verschillende restaurants. We eten er goede tapas op een van de terrassen.

De kat past ton-sur-ton geheel bij deze mooie stenen bank.

Ons uitzicht op de terugweg laat besneeuwde bergen zien. Is dat gevaarte op de rots vooraan nu een gebouw of een speling van de natuur?

De rivieren Cinca en Ara lopen beide langs en door het dorp. Boven in het dorp heb je dit uitzicht, de Ara komt van rechts en stoomt in de Cinca.