Huesca

Van Albarracín rijden we via de A23 en af en toe over de ernaast gelegen N320 naar Huesca. De A23 en N320 lopen door een breed dal van de rivier Huerva omringd door bergen. Dit is Aragon. Het ziet er dor uit en doet ons denken aan de uitgestrekte gebieden in Amerika: Californië, Utah en Nevada. Het is mooi weer, de zon zorgt voor aardse kleuren. De begroeiing is schaars, ook op de berghellingen. Elk moment verwacht je Clint Eastwood op een paard te zien opduiken. Dat is niet zo’n vreemde gedachte want belangrijke scènes uit de dollars-trilogie (waaronder The good, the bad and the ugly) zijn hier niet ver vandaan opgenomen, in de buurt van Burgos.

Het is een mooie rit.
Dit is een (vervallen) klooster in Santa Fe, een klein plaatsje langs de snelweg.

We rijden dwars door Zaragoza: een grote stad met alleen maar midden- en hoogbouw. Ziet er nieuw, welvarend en goed onderhouden uit, veel parken. Het oude deel van Zaragoza met de Basilica bewaren we voor een andere keer. We zien de Ebro weer — deze stroomt machtig midden door de stad.
In Huesca, dat veel kleiner is, zien we het zelfde stadsbeeld als in Zaragoza: alleen middenbouw met veel parken. De stadscamping is naast een groot sportcomplex en heeft een ruim aantal (nu goeddeels lege) plaatsen.