Amposta

Vandaag verlaten we Barcelona. We moeten naar een supermarkt voor wat bevoorrading. In de buurt van de camperplaats zijn wel 50 kleine supermarkten, maar dat is niet handig als je veel flessen water nodig hebt. Dus gaan we eerst op weg richting het zuiden. Buiten de stad vinden we een goed voorziene Carrefour. We willen naar Amposta, in de delta van de Ebro. Dat is ongeveer 200 km zuidwaarts.

We zitten aan de noordkant van Barcelona en rijden dus de hele stad door. Dat gaat heel goed, want de straten zijn recht en staan loodrecht op elkaar, behalve de Avinguda Diagonal, de naam zegt het. Die nemen we tot aan de rand van Barcelona en komen zo op een prachtige binnenweg (op de kaart heeft deze weg een groen randje), mooi maar bochtig. Met fraaie vergezichten op Barcelona en de Middelandse Zee.
Tot Tarragona nemen we de binnenweg, behoorlijk druk maar wel mooi. Na veel zoeken en een prachtige tocht door de Ebro-delta vinden we de camperplaats. Er zijn geen voorzieningen, toch staan er een aantal campers. Het is ook een geweldige plek, aan het water.

In de Ebro-delta wordt veel rijst verbouwd. In de natte stukken foerageren grote aantallen vogels, waaronder veel kraanvogels.