Barcelona

Met de metro naar de stad, L2 brengt ons in de buurt van La Rambla, die begint bij de Placa Catalunya. We lopen eerst naar het Paula de la Música Catalana vanwege de beroemde architectuur en de concertzaal. Lange wachttijd en een niet misselijke prijs van € 18 p.p. schrikken ons af. Voor de Catedral is het ook druk, maar eenmaal binnen (€ 7 pp) valt het erg mee. Men heeft er 6 eeuwen aan gebouwd, met een op onderdelen indrukwekkend resultaat. 

De kloostertuin is fraai, maar enigszins under construction. Witte ganzen stappen er echter trots rond, wij lezen dar het houden van ganzen in de kloostergangen een eeuwenoude traditie is.

We drinken wat op de Placa Reial en lopen La Rambla af. Op het eind, bij de havens, staat een beeld van Columbus op een hoge zuil. Hij wijst zelfverzekerd de weg. Daar moeten we altijd een beetje om lachen, net als om grote veranderingsprojecten in de afgelopen decennia die zijn naam dragen. Immers, toen hij vertrok wist hij niet waar hij naar toe ging en toen hij er was wist hij niet waar hij was aangekomen. Pas later heeft Amerigo Vespucci ingezien waar de tocht Columbus had gebracht. Amerika dankt er zijn naam aan.