Walton-on-Thames

Een luie (pinkster)zondag, die we voor het grootste deel met lezen vullen. Het weer is prima, we zitten prettig buiten. Ons oorspronkelijk plan om met de trein naar Londen houden we in reserve voor een volgende keer.

In de middag bezoeken we een tuin van de Trust, waarschijnlijk de laatste in deze vakantie in Engeland. Het is de Claremont Landscape Garden, in Esher — een kilometer of 6 van onze camping. We fietsen er heen. Noodgedwongen eerst over een drukke weg, maar later kunnen we door woonwijken een rustige route vinden.

Claremont is een mooi, niet al te groot, 18e eeuws object — wij zouden het een park noemen. Er is een relatief groot  meer waar je om heen kunt lopen, een amfitheater in het gras tegen een heuvel aan, een terras met Camellia’s, laantjes met rododendrons waarvan sommige als bomen zijn uitgegroeid, misschien wel 20 meter hoog, prachtig  bloeiende azalea’s en nog veel meer. Het meer zorgt goed voor eenden, ganzen, zwanen, meerkoeten en meer. De omgeving is kennelijk veilig voor eieren en jonge vogeltjes want we zien grote vogelfamilies met veel nageslacht dat er welgedaan bijloopt.

Voor de foto’s is het jammer dat het weer tijdelijk wat somber is geworden, het regent een enkele druppel. Er zijn nauwelijks andere mensen in de tuin, de sfeer is op sommige plekken mooi verstild.

We rijden langs dezelfde weg weer terug naar onze camper.