Walton-on-Thames

Op de kaart te zien zou je in de omgeving van Walton-on-Thames goed moeten kunnen fietsen. Het Thames Path, onderdeel van nationale fietsroute 4 is dichtbij.

 

Voor de weg naar de Thames vinden we geen prettige route, alleen drukke wegen zonder fietspaden of simpele voorzieningen voor fietsers. Ook geen bewegwijzering. We fietsen over de stoep en zijn daarin niet de enigen.Op het pad zelf rijdt het beter, zij het soms met hindernissen vanwege activiteiten aan de waterkant. Zo fietsen we dwars over het voorterrein van een roeiclub waar ze de boten in en uit het water doen.

Ons doel is Hampton Court Palace dat aan de Thames ligt (niet te verwarren met Hampton Court Castle in de buurt van Hereford), maar vlak voor de brug naar het Court brengen we tijd door bij de sluis van Molesey en drinken we wat op het terras van The Moseley Lock Cafe.

Over de brug is Hampton Court, we lopen wel over de voorterreinen en tuinen maar gaan het Palace zelf niet in. We volgen het Thames Path nog een stuk, maar keren aan het eind van de terreinen van Hampton Court om.

Onze onvolprezen App “CycleStreets” berekent ons een route terug die wel langs rustige wegen gaat, soms zelfs een Public Footpath waar we toch maar fietsen. We komen langs gekanaliseerde rivieren, waterreservoirs en waterzuiveringsinstallaties waar het hele gebied mee vol lijkt te liggen.