Er wordt regen voorspeld, maar tegen 12 uur is het stralend weer. We kiezen dit keer voor de bus. Om de boek bij de Marina is een Park+Ride standplaats. De bus gaat elk kwartier zonder stoppen naar hartje stad, een ideale verbinding.

We gaan eerst naar Bath Abby, een prachtige kerk. Ook binnen is deze kerk mooi. Het interieur is licht gehouden, er is veel mooi houtsnijwerk en de plafonds zijn heel kunstig en toch eenvoudig. Het is druk,veel groepen, maar de kerk kan veel bezoekers aan, je hebt er geen last van.

Op het plein voor de Romeinse baden drinken we koffie, het is lekker warm in de zon. Ook hier veel groepen. Ondanks de hoge entreekosten gaan we toch maar naar binnen bij de Romeinse baden, die dateren uit de 1e eeuw. Hier zie je bijna alle mensen in uiterste concentratie luisteren naar hun digitale reisleider. Een maf gezicht.

Wat er over is van de  baden is gereconstrueerd tot een complex van hoe het waarschijnlijk geweest is. Het was groot en er waren warme bronnen, die er nu al lang niet meer zijn. Het is wel aardig om de resten van de baden te zien en de reconstructie die er van gemaakt is, hoewel die op sommige onderdelen wat kunstmatig overkomt.

We lopen verder door de stad, weg uit het gewoel. We komen door mooie straten, en belanden op een bankje in het park van Queen Square. Vlak bij is het huis waar Jane Austen verbleef bij bezoeken aan Bath in haar jeugd. Er is niets bijzonders aan te zien, behalve dat er een man in kleding van die tijd voor de deur staat om mensen naar binnen te lokken. Je mag ook met hem op de foto, zoals we een mevrouw zagen doen.

Na een paar boodschappen stappen we weer op de bus. Op de camping zitten we de rest van de middag onder onze luifel heerlijk in de zon.