We rijden de weg tussen lagune en het strand, maar we stoppen eerst bij het Memorial aan het strand voor het uitzicht op zee. Dit Memorial gedenkt “Exercise Tiger”: in WO II hebben de geallieerden op deze stranden geoefend voor D-Day in Normandië. Om realistisch te kunnen oefenen werd het gebied geëvacueerd en moesten 15.000 inwoners een tijdelijk heenkomen zoeken. Dramatischer nog is de dood van 743 Amerikanen die aan het oefenen waren in landingsvaartuigen en gedurende de oefening door Duitse torpedoboten werden beschoten.

We volgen de A379 naar Plymouth en komen langs Kingsbridge. Deze weg er naar toe is vrij smal, we moeten voortdurend even stilstaan om auto’s door te laten. Maar iedereen is heel beleefd, er wordt rustig gereden.

Dat stadje ligt aan het Kingsbridge Estuary. Het Estuary heeft veel zij-armen waar bootjes liggen. Het is laag water, dus alles ligt in het zand.

We blijven deze weg volgen en nemen de pont naar Torpoint. Leuke tocht over de baai van de River Tamer, waaraan Plymouth is gelegen. We zien Plymouth liggen, grote stad met veel werven en activiteiten op de kades. In Torpoint is op zondag een supermarkt open. Dat komt goed uit, want onze koelkast is vrijwel leeg.

Ons plan is om het Eden Project te bezoeken, daarom zoeken we een campsite in de buurt. Deze keer is het geen camping van de Club, maar wel een uit het Acsi boek. We vinden vlot de camping Eden Valley in de buurt van Lostwithiel. Het is een fraaie camping, met erg goede voorzieningen. Niet zo deftig als bij de Club, maar een stuk goedkoper dan we gewend zijn (£13,-  ipv ruim 30,- per nacht).