Corfe Castle

Het is een sombere regenachtige dag, eigenlijk voor het eerst “echt” Engels weer.
Ons plan is om vandaag naar Corfe Castle op Isle of Purbeck te gaan, maar eerst rijden we langs Stonehenge, dat is vlakbij Salisbury.

Via Amesbury kom je op Stonehenge Road. Vanaf de weg heb je een prachtig uitzicht, ook op de grote, in formatie geplaatste, stenen. Even verder rijden is een parkeerplaats, die vandaag gratis is. Hier is een informatiecentrum en een shop. Verder kun je met een shuttlebus naar de stenen van Stonehenge, dat is £17 per persoon, je kunt ook gratis lopen — het is ongeveer 2,5 km. Wij volstaan met het kopen  van een boek met foto’s en uitleg.

Er zijn nog andere ceremoniële/cultische sites hier in de buurt. We rijden naar Woodhenge, waar naar men aanneemt destijds (4.000 jaar geleden in de Bronstijd) in een ellipsvormige opstelling houten palen hebben gestaan. Er zijn 6 concentrische ringen gevonden, de lange as van de ellips wijst naar de plaats waar de zon opkomt bij Midzomer. Het hout is natuurlijk weggerot, daarom staan er nu in de reconstructie korte betonpalen om een indruk van de opstelling te geven.

Via kleine en grote wegen komen we bij de campingsite aan. De tocht brengt ons een prachtig glooiend landschap, afwisselend groen, geel(koolzaad) en oranje(brem). Opvallend is het grote aantal varkensfokkerijen waarbij de varkens op grote terreinen buiten lopen. Er staan wel hokken waarin ze beschutting kunnen zoeken, maar opgesloten zijn ze nier.


De camping ligt verscholen in het dal van de Corfe, gelukkig kan het navigatiesysteem met coördinaten werken.
De camping is rustig, met nieuw en  zeer verzorgd sanitair. De pitches zijn bijna alle verhard.