Martijn en Patricia gaan weer terug naar Nederland, een paar uur later vertrekken wij met als doel Salisbury. We komen al heel snel een wegafsluiting tegen (A420) en besluiten om via binnenwegen naar Salisbury te rijden. Via de weg langs Blenheim Palace komen we in Witney. Witney is mooi, maar we vinden er geen parkeerplaats en rijden door.

Over kleine wegen via Lew, Bampton en Faringdon komen we toch weer op de A420. Dit gedwongen ommetje levert ons een mooie tocht op, de velden met koolzaad staan felgeel in bloei.

Bij St. John’s Lock zetten we de camper op een parkeerplaats om het sluisje in de Thames te bekijken. Het is de sluis in de Thames die het verst stroomopwaarts ligt, vanaf de bron gerekend dus de eerste sluis.

Het complex is prachtig gerestaureerd en volledig functioneel. Wel moet je de sluis zelf met de hand bedienen. Uit een informatiebord bij de sluis leiden we af dat er diverse projecten in de buurt zijn om de waterwegen van de Thames te herstellen.

Via Swindon vinden we vrij snel de camping bij Salisbury. Ligt mooi, met uitzicht op de heuvels en de zon en wolken er boven. Het is andermaal een club camping, ons wifi abonnement werkt ook hier. De sanitaire voorzieningen hier zijn wel prima op orde.