Thônes

Vorig jaar was het lastig zoeken naar een camperplaats aan de andere kant van de Mont Blanc. Toen vonden we Thônes, een rustig plaatsje aan een rivier met een goede mogelijkheid voor overnachting.

Nu rijden we er rechtstreeks heen, door indrukwekkende landschappen voor en na de tunnel. Niet verrassend treffen we het plaatsje en de camperplaats onveranderd aan. Het weer is nog goed genoeg om voor de laatste keer een biertje op een terras te genieten.

Bij het vallen van de duisternis maken we nog een spectaculaire evacuatie mee, een “redding” van 2 jonge bergbeklimmers op een in ons zicht gelegen berg. Ze worden er met een helikopter vanaf gehaald, en vlak voor ons op het weiland afgezet. De helikopter vliegt 3 keer: de eerste keer om een hulpverlener af te zetten, de 2e keer om de bergbeklimmers aan boord te takelen (geholpen door de afgezette redder) en de 3e keer om de hulpverlener op te halen.
Er is wel wat publiek om te kijken, maar de opwinding is gering. Kennelijk zijn zulke reddingen hier aan de orde van de dag, de geredden lopen ook zonder zichtbare problemen met hun vrienden weg.

De weerberichten voor de volgende dag voor met name Nederland zijn zodanig dat we besluiten niet over Freiburg terug te gaan, maar direct in één rit naar De Bilt. Vorig jaar maakten we op de terugweg de zwaarste storm in tijden mee, deze keer willen we dat voor zijn.