Sulmona

Als we vertrekken uit Bolsena is het weer al slechter geworden. Er is vrij veel wind en zware bewolking. We kiezen er voor in zuidoostelijke richting te gaan om het slechte weer voor te blijven. Op enig moment zullen we op de terugweg onder het slechte weer door moeten, maar even waarschijnlijk is dat het lagedrukgebied tegen die tijd is opgevuld.

Als bestemming kiezen we Sulmona. We waren daar vorig jaar voor een korte stop om de beroemde Confetti di Sulmona te kopen. Het zijn gesuikerde amandelen, in het Nederlands noem je dat “suikerbonen”, Sulmona is bekend geworden om het lekkere snoepje dat gebruikt wordt om er van alles van te maken, zoals kunstbloemen waarbij geglazuurde suikerbonen de bloemblaadjes vormen.

We vinden een plaats op de “officiële” camperplaats van Sulmona, een afgescheiden deel van een grote parking — we zijn er de enige camper.

Onze opzet met het weer is geslaagd. Hier is het zonnig en warm.

Een trappenhuis in 6 verdiepingen is de makkelijke toegang tot de stad, je staat gelijk in het centrum.

Sulmona blijkt een middeleeuws stadje te zijn met in het centrum een tamelijk ongeschonden stratenplan. Een 13e eeuws aquaduct loopt dwars door de stad. Op de foto is goed te zien dat Sulmona wordt omringd door hoge bergen.