Koblenz

Van Wesel naar Koblenz is niet heel ver. We rijden een stukje over de Autobahn en van Remagen naar Koblenz langs de Rijn. 

Martijn en Patricia zijn eerder hier geweest, op de camperplaats van Knaus Campingparks. Knaus is een van de grootste fabrikanten van campers, en in Duitsland is er een aantal “club” campings. Voorrang en kortingen voor Knaus-bezitters, maar de Campingparks zijn ook toegankelijk voor gasten. De dagprijs vinden we  stevig (€ 31,50) maar we staan direct aan de rivier en de voorzieningen zijn zeer luxe

De camperplaats ligt tegenover de Deutsches Eck, dat is de plaats waar de Moezel in de Rijn stroomt. Er is een voetgangersveer dat je aan de andere kant  van de Moezel brengt, maar iets verderop is ook een brug.

Aan het eind van de middag fietsen we via die brug naar het oude centrum van Koblenz en naar de landtong die eindigt in de Deutsches Eck. We besluiten een dag te blijven staan om de stad wat beter te verkennen.

We trakteren ons zelf op een tochtje met de kabelbaan die recht over de samenkomst van Rijn en Moezel hangt (rechts zie je de camperplaats).