Avignon

Vandaag gaan we naar Avignon, over binnenwegen. We rijden door de Verdon, een landstreek waar we niet eerder waren. Het is bewolkt met af en toe zon, maar ook een spat regen. 

Het is een mooie tocht, met veel wijnbouw en Chateaus en Domaines. Er zijn opvallend veel graanvelden, waar je eigenlijk wijngaarden zou verwachten. Cor heeft als theorie dat het gebied vergrijsd is en de wijnboeren op leeftijd raken en geen opvolgers kunnen vinden. Wijn is erg intensief, in tegenstelling tot graan – vandaar. En er zal wel subsidie zijn om oude wijngaarden te ruimen.

Het is geen toeristisch gebied. Kleine dorpen met een kern waar wat oude mannen op bankjes zitten. In Jouques stoppen we een tijdje. Mooi dorp, met oude bomen en huizen.

Het laatste stuk gaan we noodgedwongen over de A7, de N7 is vanwege werkzaamheden alleen open voor auto’s die niet zwaarder zijn dan 3,5 ton en niet hoger dan 3,10 m. Aan allebei voldoen we net niet.

In Avignon kiezen we dezelfde camping als vorig jaar, camping Bagatelle aan de Rhône. We staan er prima, recht tegenover het Palais des Papes aan de andere oever. Er zijn veel bomen die zowel de zon als de regen (een tijdje) tegen houden.