San Gimignano

Vanaf de camperplaats gaat elk uur een shuttlebusje naar de stad, het is ongeveer 2,5 km maar erg steil. Het is een beetje druilig weer, af en toe een paar spatjes. 

We nemen het busje van 13.30 uur en worden afgezet bij het voetpad naar de stad. 

We herinneren ons nog veel van de stad: smalle straten naar boven met veel luxe winkels: worst, ham, kaas, tassen, aardewerk, gebak en ijs. En torens natuurlijk, veel torens. Het is behoorlijk druk overal. 

Kennelijk is er een of ander feest aan de gang of aanstaande: overal zijn in de straten luidsprekers neergezet, waar veel te hard veel te vervelende muziek uitkomt. Niet aangenaam en ook niet passend bij de chique winkels. 

We willen in elk geval de kapittelkerk (Collegiata) bezoeken, die rondom van grote fresco’s is voorzien. Aan de ene lange kant zijn het voorstellingen uit het oude testament, aan de andere kant uit het leven van Jezus. We hebben deze kerk en de fresco’s al eerder gezien, maar wilden er beslist naar terug. In de kerk is het rustig. De fresco’s zijn prachtig.

Na een paar boodschappen gaan we terug met onze shuttlebus. Het is inmiddels mooi weer geworden, zodat we nog lekker buiten kunnen zitten.